Verken Curacao

Curacao heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon en strand. Maar als je daarvoor komt, is er meer dan genoeg keuze.

Hieronder een selectie gemaakt van de geweldige plekken die je hier kunt zien en beleven, maar vraag gerust naar de alternatieven. Wij willen graag laten zien waarom wij, als min of meer locals, zo van dit eiland houden.

Historische binnenstad staat op UNESCO werelderfgoed lijst

 

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad telt ongeveer 140.000 inwoners en daarmee is het de grootste stad van de Kleine Antillen. Door de "Hollandse" architectuur wordt Willemstad soms wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd. De architectuur van veel karakteristieke gebouwen in Willemstad is echter meer van Portugese dan van Nederlandse oorsprong.

Verken de stad te voet, al dan niet met gids, in een TukTuk, in een treintje...... er zijn allerlei mogelijkheden. 

willemstad.jpg

Christoffel park en berg

 

Christoffelpark is het grootste nationale park van Curacao, een plek die u zeker gezien moet hebben! In het park vindt u een enorme variatie aan flora en fauna. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de lokale vogels en planten, waaronder soorten die elders op het eiland niet voorkomen, zoals wilde orchideën, de zeldzame schuuruil, het witstaarthert en nog veel meer.

Er zijn 8 wandelroutes, variërend van een rustige wandeling, tot de meer uitdagende klim naar de top van de Christoffelberg (372 meter hoog, het is aan te raden dit vroeg in de ochtend te doen).

Routes met prachtige vergezichten nemen u mee door struikgewas, over heuvels en langs de ruigere noordkant. Het park organiseert ook speciale activiteiten, waaronder safari's, herten spotten, excursies naar grotten en begeleide tours door het park. Ook zijn er activiteiten zoals vollemaanwandelingen en safari's bij zonsopgang. 

Sportief bezig zijn

 

Je zou het niet meteen zeggen, maar op Curacao zijn er erg veel sportevenementen en -mogelijkheden. De KLM marathon in november is hier een goed voorbeeld van, maar op kleinere schaal worden triathlons, hardloopwedstrijden, zwemevenementen en fietswedstrijden georganiseerd. En wordt er al duikend en snorkelend van de prachtige onderwater wereld genoten. Wij helpen u graag met het plannen van een mountainbike tour, duikcursus of leuke snorkelexcursie. Mogelijkheden genoeg!

Evenementen

Op Curacao is er altijd wel ergens een feestje. Happy hours, sunset celebrations, live optredens van meer en minder bekende artiesten, North Sea Jazz Curacao, elke week vuurwerk om te vieren dat het donderdag is bij PundaVibes. Noem maar op!

Wij helpen graag bij het plannen van inspirerende en memorabele momenten hier op ons dushi korsou......

Klein Curacao

 

Klein Curacao is drie vierkante kilometer groot en bevindt zich op 10 kilometer ten zuiden van Curacao. Vroeger hebben hier vissers gewoond maar tegenwoordig is het eiland onbewoond.

Het is een eiland met witte zandstranden, kristalhelder water en een schitterend koraalrif dat bewoond wordt door oogverblindende flora en fauna. Een paradijs voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

 

Er zijn verschillende organisaties die dagtochten naar Klein Curacao aanbieden. Wij helpen u graag met het regelen van een dagtocht.